R O T T E R D A M

Een mengelmoes van verschillende activiteiten. Daaruit bestaat dit artikel, maar daaruit bestond ook ons weekendje Rotterdam. Voor mijn lief zijn verjaardag had ik één overnachting cadeau gedaan. Zelf was ik altijd heel erg benieuwd naar deze stad en vorige week stapten we eindelijk in de auto richting Nederland! Vandaag is dan ook de dag dat ik jullie laat zien wat we allemaal hebben gedaan.

Het eerste waarmee ik begin, is dat 2 dagen zeker en vast te weinig zijn om alles van Rotterdam te hebben gezien. De stad was groter dan we dachten. Dus als je eens de tijd hebt, zou ik zeker aanraden om langer dan één nachtje daar te blijven.

Tweede ding waarmee je rekening moet houden. Ga niet naar Rotterdam (of eender welke citytrip) als je op dieet bent. Er zijn zoveel ontzettend leuke en vooral lekkere eetgelegenheden. Zondigen moet dus eigenlijk 😉

Markthal

In oktober 2014 opende de Markthal zijn (draai)deuren in Rotterdam. Het concept is simpel, het is een woon- en winkelgebouw. Eenmaal als je binnenstapt, word je bijna overrompeld door de verschillende kraampjes die er zijn. Nou, overrompelen is misschien een overdreven woord. Eenmaal binnen in het gigantische gebouw, valt de drukte heus wel mee.

Processed with VSCO with c8 preset

Je hebt er dus verschillende kraampjes met allerlei eetgelegenheden. Van Turks naar Japans naar superhollands, maar ook superlekker … poffertjes! We kwamen er aan rond de middag, dus hadden we niet echt zin in iets zoets maar iets hartigs. Dat is ook makkelijk te vinden. Want naast de verschillende kraampjes, heb je langs de zijkanten ook leuke restaurantjes.

Processed with VSCO with c8 preset

Jamie’s Italian

Waar ons oog meteen opviel was Jamie’s Italian van de alom bekende chef Jamie Oliver. We hadden dus eigenlijk gewoon zin in pasta, haha. Om ons weekendje goed in te zetten, bestelden we eerst een tapasplank met verschillende soorten charcuterie en kaas (die je jammer genoeg niet op de foto ziet). Lekker en simpel. Maar dat hoort bij de Italiaanse keuken als je het mij vraagt. Daarna at Sam een tortellini met kalfsragout en een overheerlijk sausje, waar ik een beetje jaloers op was, en ik gnocchi met pesto. Heel erg lekker en zeker een aanrader!

Bibliotheek en Potloodgebouw

Je had het misschien al kunnen zien bij de foto hierboven, maar in de Markthal heb je een zicht op het Potloodgebouw. Daarnaast ligt trouwens de bibliotheek van Rotterdam waarvan ik eerst dacht dat het een soort zwembad was, haha. Enorm leuk en eigenlijk ook wel grappig om deze twee gebouwen naast elkaar te zien. Verder zijn we er niet in geweest.

Processed with VSCO with c8 preset

Ik vind deze twee gebouwen trouwens echt een perfecte weergave van de architectuur in Rotterdam. In geen enkele straat zal je lopen en denken “wat een saaie huizen allemaal”. Aangezien Rotterdam in de Tweede Wereldoorlog werd gebombardeerd, bleef er niet veel van de stad meer over. Daarom dat er juist heel veel moderne gebouwen staan wat de stad zeker en vast interessant maakt voor de architectuurliefhebbers.

Kubuswoningen

Nog een pareltje van architectuur. The famous cube houses oftewel de kubuswoningen. Ze vallen enorm op met hun felle gele kleur en is toch wel een van de toeristische plekjes in Rotterdam. Het ziet er enorm leuk uit, is heel fotogeniek en je kan er op je gemak onderdoor of langs of zelfs in wandelen. Voor €3 kan je een kijkje nemen in één van de kubuswoningen om te zien hoe nu in zo’n kubus kunt wonen.

Extra leuk aan deze kubuswoningen is dat je ze regelmatig ziet. Aangezien het in het centrum van Rotterdam ligt, is de kans groot dat je er meer dan één keer voorbij wandelt. Op de twee dagen dat we er waren, hebben we de woningen op allebei de dagen gezien. Dus heb je kans gemist met foto’s te maken, wees maar gerust, je zal zeker een tweede kans krijgen!

Processed with VSCO with a6 preset

1 woord: sushi

Na een namiddagje shoppen, hadden we allebei maar zin in één ding en dat is … sushi, natuurlijk! We waren in de Koopgoot, wat trouwens de bekendste winkelstraat in Rotterdam is én waarvan de winkels op vrijdag geopend zijn tot 21 uur. Rond een uur of 19u30 kregen we honger ondanks dat we ’s middags uitgebreid hadden gegeten. Na een klein opzoekwerkje vonden we dat er een sushirestaurant dicht in de buurt was, nl. Shabu Shabu. We moesten een beetje wachten op onze sushi, maar wat was die lekker! Heb je niet zo’n zin in sushi? Dan kan je ook beneden genieten van een groot buffet met allerlei gerechten.

Processed with VSCO with hb2 preset

Inntel Hotels Rotterdam Centre

In de tussentijd waren we ook nog even gaan inchecken in ons hotel, omdat we toch wel heel benieuwd waren naar hoe onze kamer uit zou zien. Ik heb geboekt via Travelbird en er werd ons een kamer beloofd met regendouche, whirlpool en uitzicht op de Erasmusbrug. Die belofte werd netjes voltooid en wat hadden we een prachtige kamer. Op het dertiende verdiep, maar dat bracht ons helemaal geen ongeluk!

Processed with VSCO with c8 preset

Zoals je kan zien, hadden we een heel duidelijk en mooi uitzicht op de Erasmusbrug vanuit onze hotelkamer. Maar ’s nachts was het zelfs nog mooier met al de lichtjes in het donker. We hebben trouwens ontzettend goed geslapen, het bed lag geweldig en het donsdeken was de hemel. Ook de whirlpool en regendouche werden goed gekeurd!

Processed with VSCO with c8 preset

Ontbijt

Zeker het vermelden waard, was het ontbijt in het hotel. Ik denk dat ik nog nooit in mijn leven zo’n uitgebreid ontbijtbuffet heb gezien. Als er iets is wat ik graag doe, dan is het wel uitgebreid ontbijten. Ze hadden zelfs pannenkoeken (I was shook) en fruit, zalm, verschillende broodjes, fruitsappen … Ik zeg het je, ze hadden alles! Met als bonuspunt, een leuk uitzicht op het water (wat we niet echt hadden omdat alle plaatsen aan het raam bezet waren, haha).

Museum Boijmans van Beuningen

Toch wel de aangenaamste verrassing was het museum van Boijmans van Beuningen. Tijdens het ontbijt, waren we wat aan het opzoeken naar leuke museums. Ik had vooral plaatsen gezocht om iets te eten (typisch), maar had niet meteen gedacht aan een museum ook al doen we dit eens graag. Niet zo ver weg van ons hotel was dus dit museum. Het concept is kunst doorheen de jaren, maar zonder een echte chronologische volgorde. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten van dit museum, maar ze hadden ontzettend mooie kunstwerken en ook hele grote namen. Denk dan maar aan Magritte, Breugel, Monnet, Mondriaan, Dali, Haring, Warhol … Hele grote meneren in de Kunst dus. Ik heb nog zoveel mooie foto’s te posten op mijn Instagram 😉

Baker’s Dough

Processed with VSCO with c8 preset

Dit had ik voorbij zien komen bij Estée oftewel drinkingteawithme toen zei naar Rotterdam is gegaan en ik wist meteen … Hier moet ik naartoe! Op de Pannekoekstraat (toevallig? ik dacht het niet!) vind je Baker’s Dough. De eerste cookie dough bar van Nederland. Heel simpel, in plaats van een bolletje ijs kan je een bolletje koekjesdeeg verkrijgen. Klinkt toch als de hemel op aarde voor iedereen die vroeger de kom uitlikte na het maken van koekjesbeslag? 😉

Nadat ik zag hoe groot Sam zijn “medium” eruitzag, besloot ik om toch maar een kleinere variant te bestellen. Je hebt twee keuzes: of je kiest een coupe uit het menu of je stelt het zelf samen. Allebei zijn we voor een coupe gegaan. Sam had eentje met appel en kaneel, ik had eentje met het original dough, aardbeien en karamel. Er zaten nog andere dingen op hoor, maar dan wordt de lijst een beetje te lang 😉 Dit is écht iets wat je moet uitproberen in Rotterdam. Maar neemt het van mij aan … Neem een small! Het komt misschien niet als een verrassing, maar het valt enorm zwaar op de maag.

Processed with VSCO with hb2 preset

Chocolade

Als afsluiter, loop zeker eens een Albert Heijn in om chocolade te kopen. Ik weet het, we hebben deze supermarkt ook in België. Persoonlijk ga ik daar nooit winkelen, dus als ik eens in Nederland ben, spring ik altijd een appie binnen om de heerlijke chocolade van Tony’s Chocolonely te kopen. Mijn vriend zijn favoriet is de melkchocolade met karamel en zeezout. Toen ik deze reep met melkchocolade en stroopwafel zag, kon ik niet anders dan deze mee te nemen!

23269723_10214904837242458_791471764_o

Dit was dus mijn weekend in Rotterdam. Een combinatie van cultuur, shoppen en eten … Sounds perfect to me! Maar Rotterdam is een ontzettend leuke stad om te bezoeken, ook al zou je maar voor één dagje kunnen gaan.

Tine ❤

Advertenties