HOE IK MIJN HUID VERZORG

In mijn pubertijd had ik enorm veel last van acné. Twee of drie keer heb ik speciale medicatie genomen om het te verminderen en ben ik een aantal keer naar een schoonheidsspecialist geweest om specifieke producten te halen voor mijn onrustige huid. Gelukkig met het ouder worden, heb ik hier minder last van (ook al komt er af en toe nog eens een puistje naar boven). Maar het is nog steeds belangrijk dat ik mijn huid goed verzorg en vandaag deel ik jullie hoe.

_dsc1423

Iets meer als een jaar geleden, merkte ik dat mijn huidverzorging van toen eigenlijk te zwaar voor mij was. Het was heel matterend en probeerde zoveel mogelijk onzuiverheden weg te werken. Maar snel merkte ik dat ik hydratatie miste in mijn dagelijkse routine waardoor mijn huid eigenlijk droger werd, wat ook niet de bedoeling is!

_dsc1430

Waarmee ik altijd begin is deze gentle facial wash. Deze staat meestal onder de douche waar ik hem dan ook makkelijk kan gebruiken. Je hebt maar een beetje nodig om de hardnekkigste make up ervan af te halen zonder je huid te irriteren. Hij werkt het best als je hem mengt met een beetje water waardoor hij gemakkelijker is om te verspreiden over het hele gezicht.

_dsc1428

Deze hydrating toner doet prima zijn werk. Hij haalt de allerlaatste restjes make up eraf zoals bijvoorbeeld mascara waardoor mijn gezicht helemaal zuiver is. Net zoals de face wash zorgt deze er niet voor dat het mijn huid uitdroogt.

_dsc1432

_dsc1433

Dan hangt het ervan af welk tijdstip het van de dag is. ’s Morgens breng ik de dagcrème aan en ’s avonds de nachtcrème, wat ook heel logisch is 😉 De nachtcrème is dikker van consistentie waardoor het ook iets langer duurt voordat hij is ingetrokken in de huid, maar daar heeft hij de hele nacht tijd voor!

Deze lijn van The Body Shop wordt meestal aangeraden voor mensen met een droge huid. Nu heb ik zelf niet meteen een droge huid, maar eerder een gemengde tot vette huid. Maar ik merk gewoon aan mijn gezicht dat het ’s morgens en ’s avonds de hydratatie nodig heeft, ook al kan het zijn dat doorheen de dag mijn huid wat vet wordt.

Je kan het al raden, ik heb een goede voorraad van deze producten. Ik kom er ontzettend lang mee toe. En een kleine tip, vaak is er bij The Body Shop korting van 25% met de klantenkaart 😉

Welke producten gebruiken jullie?

Tine ❤

Advertenties